INDEX *** MENU *** EMAIL

Alte referiri la TRT®:

Ce este Tehnica Radianta® ( Real Reiky® )

(scris in 1999)


Tehnica Radianta este o întâmplare ( adic este ceva ce exist a), este o Lumina, este Energie, este o Proprietate a Naturii.Nu se poate forma o imagine despre aceasta decât atunci când utilizam aceasta Energie Universala. Ne putem usor imagina ca de fapt putem avea o unealta de studiu, de perfectionare personala de întelegere a Energiei Pure. Cu deosebita placere voi cita aici din scrierile Dr.Barbara Ray : " Termenul Rei-Ki provine din doi termeni distincti existenti în limba japoneza , cuvinte combinate de Dr.Usui pentru a desemna stiinta despre energia cosmica redescoperita în textele din vechime (antichitate ). Rei semnifica Energia Universala ,Cosmicul iar ki se refera la energia vietii corespunztoare planurilor fizice si a celorlalte nivele. Prin crearea termenului reiki , Dr.Usui pur si simplu a transpus în cuvinte conceptul de energie a Întregului, alaturarea partii (ki) si a întregului , universalului (rey) într-un principiu general al continuei interactiuni .Real Reiki®, The Radiance Technique®, The Official Reiki Program® (care desemneaza Tehnica Radianta)."
(Citat din The 'Reiki' Factor in The Radiance Technique® Dr. Barbara Ray (Expanded Edition, 1992);
In aceste fraze putem vedea foarte frumos tot ce dorim : istorie , ce este rei , ce este ki interdependenta acestora, si ce este Energia Universala si Real Reiky®.
Nu vreau sa fac aici o foarte detaliat analiza, se pot afla mai multe la cursurile de TR, din alte articole publicate , si nu în ultimul rând din cartile si manualele de specialitate. Totui în cele ce urmeaza mai sunt necesare unele consideratii pe scurt . Deci hai sa aruncam o privire asupra TR si a ceea ce ofera aceasta:

pentru SANATATE:

- Ajuta la eliminarea stresului indiferent de cauza
- Aduce continuu energie vitala si rezistenta
- Poate controla greutatea
- Revitalizeaza sistemul imunitar
- Aduce vindecare pentru oricine pe toate planurile

pentru FRUMUSETE :

- Reîntinerete
- Elimin paloarea de pe fata altadata bolnava
- Strlucire si Radianta sufleteasca

 Pentru  EVOLUTIE SPRITUALA :

- Ajuta în procesele de meditatie
- Adânceste si accelereaza alte activitati spirituale
- Elimina negativismul si timiditatea cât si tendinele de defetism
- Dezvolta creativitatea si concentrarea
- Dezvolta nivelele înalte ale contiintei
- Aduce pacea interioara in dorina de a trai
- Aduce alinare, echilibrare si armonie pentru propria persoana si pentru altii
- Tehnica Radiant aduce poate o unica posibilitate de a coexista în perfecta armonie si echilibru cu oricine si orice este atins.


Ce este stresul?


__________________________________________________________________________

Stresul este o reflectare a îngrijorarii si a supararilor la care este supus corpul nostru atât în plan fizic , emotiv si intelectual. Stresul manifestat pe o perioada de timp , fara sa ne dam seama , ne lasa fara energie , scade vitalitatea , si reduce rezistena la boli Tehnica Radiant este o completa, unica tehnica, cu care te poti ajuta pentru a reduce/elimina stresul dar deasemenea este o sursa de energie revitalizanta care actioneaza în orice împrejurare : la lucru, acasa, la antrenamente, la diferite activitati si cu rapiditate readuce echilibrul si energia necesara corpului , mintii, si Energiei Vitale !
Dupa The Expanded Reference Manual of The Radiance Technique®
__________________________________________________________________________
Cauze principale ale apariiei stresului constau într-o posibila enumerare de evenimente:
- In domeniu personal:

. moartea unor persoane apropiate
. desprirea de persoanele apropiate
. schimbarea programului de somn
. schimbarea locuinei
. probleme sexuale
. boli severe , cu caracter de durat
. problemele legate de casatorie
. pierderea locului de munca
. modul de suportare al conditiilor meteo
. probleme legate de caracter ( teama, timiditate, nervozitate, etc.)

- In domeniul legat de locul de munca:

. schimbarea frecvent a orelor de lucru
. schimbarea sarcinilor de serviciu si a procedurilor
. cresterea ritmului de lucru
. conflicte între angajati
. reorganizari majore ale întreprinderii

- probleme legate de mediu:

. poluarea cu substane chimice, radioactiva, sonora, electromagnetica
. suprasaturarea informaional (pres, radio, televiziune, unele programe de instruire )
. teama privitoare la stabilitatea economic si politic


Stresul forteaza organismul si redistribuie energia de care dispune pentru a creste rezistenta în fata factorilor de stres, ducând asfel la dezechilibre pe termen mediu sau de durata si inevitabil la slabiciune. Iar de la slabiciune la boala nu este nici macar un pas .
Pentru reducerea/eliminarea stresului Tehnica Radianta poate actiona cu succes, iar despre aceasta voi mai comenta în viitor.

Consider ca este util sa clarificam o serie de termeni privind gradele în Tehnica Radianta TR cunoaste apte grade care evalueaza nivelele de evolutie spirituala pe o anumita scara a Universului în functie de acordajul dobândit la seminarii. Cheile celor sapte grade au fost transmise catre Dr. Barbara Ray de Hawayo Takata. Dr. Barbara Ray este cea mai înalta autoritate care coordoneaza stiinta Energiei Transcedentale. Acesta este calea reala de a pastra intact sitemul structurat pe cele sapte nivele , redescoperit de Dr.Usui.( Precizare istorica : Dr. Jujiro Hyashi este succesorul Dr. Makao Usui's, Hawazo Takata este succesoarea Dr. Hyashi's iar Dr. Barbara Ray este succesoarea Dnei. Hawazo Takata v. Anexa A). In ce constau cele sapte grade? Ce aduc ele ?


GRADUL I TRT(R)Deschide calea care permite tratamente prin atingere cu palmele.
Permite folosirea TR în toate situatiile din viata..
Putem oferi propriei persoane cât si altora :
- eliberarea de stres,
- tehnici de reenergizare si concentrare,
- echilibreaza si reda functionalitatea centrilor energetici,


GRADUL II TRT(R)Creste si adâncete capacittile interioare ale Sinelui, aduce armonie între planurile emotionale si mentale . Creste posibilitatea folosirii inteligentei , a capacitatilor intuitive , creativitatii , iubirii si bucuriei. Permite depasirea limitelor dictate de timp si spatiu; interactiunea cu unele simboluri cosmice.
Se poate directiona energie pentru :
- sine,
- altii,
- relatii între oameni,
- pentru schimbarea tendintelor de furie si negativism în comportament


GRADUL III TRT(R)Adânceste lucrul cu planurile interioare (sinele ) si cu Simbolurile universale.
Descoperirea fortei altor Simboluri cosmice si a altor cai de a da Lumina Universala catre sine , catre toate fiintele vii, si planetei în întregime (cocreare).


GRADUL III AUn nivel de studiu care ofera capacitatea si abilitatea de a Acorda .
Va creste capacitatea de transformare , de lucru cu Energia Universala , lupta înpotriva stresului , în cadrul mai multor planuri.
GRADELE IV...VII
Sunt pasi avansati în rezonanta cu Universul iar pentru atingerea acestora sunt necesare cursuri speciale cu  Dr. Ph. Barbara Ray.

Cine poate învata Tehnica Radianta (TRT®) , si cine poate fi instructor ?
Oricine ! Numai Instructorii aurorizati pot tine seminarii de instruire ( acordaje ) pentru grupuri, clase de copii, pentru familii , seminarii speciale pentru cancer, etc.
( Relatii mai multe la Authorized Instructor si alte adrese referitoare la TRT® puse la dispozitie in cadrul acestui sit )
Pentru a ne forma o imagine a activitatii de Tehnica Radianta va invit sa cititi câte ceva despre TRTIA la Asociaia Internaionala de Tehnic Radiant® care coordoneaza aceste activitati .


Îmi place sa cred ca aceasta prezentare a adus o înelegere a macar unei parti referitoare la Tehnica Radianta. De acum înainte va veti pune din ce în ce mai multe întrebari. Dar veti gasi si rspunsuri ...

Viorel Dumitrescu ,
1999ANEXA A


Dr. Mikao Usui Dr. Jujiro Hayashi Mrs. Hawavo Takata Dr. Barbara Ray

Dupa .http://www.trtia.org/histpers.html